035-7370018
contact@denieuwecampus.nl

Coaching

Begeleiding op de werkvloer

Wil je ondersteuning bij de inzet van opgedane kennis en vaardigheden in de organisatie of in de klas? Of heb je behoefte aan een stuk persoonlijke begeleiding op de werkvloer? Het tijdelijk inroepen van een onafhankelijke derde kan processen verhelderen en versnellen. De coaches van De Nieuwe Campus gaan uit van de behoefte van de docent, leidinggevende of onderwijsondersteuner en kunnen een programma op maat voor je samenstellen.

Meer weten? Neem dan contact met Ilse.

Teamcoaching

Onderwijsvernieuwingen staan of vallen met het functioneren van een goed team. Als leidinggevende (teamleider) kun je nog zo enthousiast zijn over een vernieuwing, maar als het team niet in beweging komt of het niet gaat doen, gebeurt er niets. En als docent kun je je er alleen voor voelen staan als jij wel vernieuwingen doorvoert in de klas en je ziet dat je collega’s het niet of anders doen. Hoe ga je daar dan mee om?

Teamcoaching is dan een mooi middel om in te zetten. Teamcoaching is het stimuleren van gezamenlijk eigenaarschap nemen voor professionele (competentie) ontwikkeling en het resultaat daarvan. Het richt zich allereerst op gezamenlijk de probleemstelling formuleren en de resultaten die een coachingstraject moet opleveren.

Meer weten? Neem contact op met Marieke.

Projectcoaching: zelf doen is leuker!

Het onderwijs kent bij het uitvoeren van projecten haar eigen dynamiek, waarbij de focus vaak is gericht op de inhoud en minder op het proces. Deze dynamiek leent zich in de meeste gevallen niet voor complexe projectmanagement methodieken. Ervaring wel. De coaches van De Nieuwe Campus hebben jarenlange ervaring met projecten in het onderwijs en kennen de slagen van de zweep. Natuurlijk kan je ons inhuren als programma- of projectmanager, succes gegarandeerd. Maar we vinden het leuker om van jou een goede projectleider te maken. Projectcoaching kan hieraan goed bijdragen.

Projectcoaching kan op verschillende manieren worden ingestoken. Coaching van de projectleider, het projectteam en/of de opdrachtgever. Op afstand of juist dicht in het project waarbij we ook een stuk projectverantwoordelijkheid kunnen overnemen.

Meer weten? Neem dan contact met Johan.

NLP Coaching

NLP Coaching is gebaseerd op alle succesvolle NLP technieken die de afgelopen veertig jaar ontwikkeld zijn. Tijdens NLP coaching ga je samen met een coach aan de slag om je inzicht te geven in de manier waarop jouw brein al jouw informatie verwerkt. Zo kom je er tijdens coaching achter wat voor jou de ideale manier is om dingen te veranderen. De NLP coach speelt daar op in door bij je technieken te leren die precies voor jou geschikt zijn op een manier die voor jou goed werkt.

NLP coaching duurt in de meeste gevallen niet langer dan drie sessies. In de eerste sessie leer je de basis NLP technieken die je nodig hebt om te leren grip te krijgen op je emoties. Met deze technieken ben je vervolgens zelf in staat om in je leven allerlei zaken in je leven op een andere manier te beleven. Het belangrijkste is dat je leert om op een andere manier naar je emoties te kijken en deze anders te leren voelen.

In de tweede sessie wordt aandacht besteed aan het uitbouwen van je zelfvertrouwen. Op deze manier sta je dan weer vol zelfvertrouwen in het leven zodat je kunt bereiken wat je wilt. Je leert gebruik maken van tijdslijnen om je toekomst te plannen en we doen specifiek oefeningen die van toepassing zijn op jouw leven.
De derde NLP coaching sessie is meestal een controle sessie. Je leert alles wat nog nodig is om je leven verder in te vullen zoals je dat wilt.

Meer weten? Neem dan contact met Renata.

Teamcoaching

Met het hele team samenwerken aan het beste resultaat; dat gaat helaas niet altijd vanzelf. Soms is er meer nodig om dit te bereiken. Teamcoaching is er op gericht dat de leden zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gedrag. Zo leiden samenwerking en communicatie tot het beste resultaat.

Begeleiding op de werkvloer

Wanneer teams te maken krijgen met onderwijsvernieuwingen dan roept dit onrust, onzekerheid en drukte op. Tegelijkertijd biedt het allerlei nieuwe kansen. Bijvoorbeeld bij teams die aan de slag gaan met gepersonaliseerd leren, waarbij de rol van docent als coach groter wordt dan de rol als didacticus. Door collegiale consulatie leren collega’s van elkaar leren door lesbezoeken en reflectiegesprekken.

Projectcoaching

Projectcoaching is een vorm van begeleiding die focust op het resultaat van het project en de kwaliteit van het proces. In een project leren projectleden niet alleen verantwoordelijkheid te nemen voor hun individuele taken maar ook voor de performance van het team als geheel.

De Nieuwe Campus

Terug naar de bedoeling – voor professionals en medewerkers van onderwijsinstellingen

Meer weten?

Teamcoaching

Marieke Dokter

Teamcoach
Wil je jezelf onderzoeken en eerlijk naar jezelf kijken? Als je ervan uitgaat dat 95% van je gedrag onbewust is,…
View Profile

Begeleiding op de werkvloer

Op Etty Hillesum Lyceum – locatie Het Stormink in Deventer kunnen leerlingen in de brugklas kiezen voor een speciale ‘Persoonlijk Leren’-klas waarin ze een grote mate van zelfstandigheid hebben en zelf kunnen kiezen hoe ze willen leren. In deze video vertellen leerlingen hoe dat bevalt.

Projectcoaching

Harry Renting

Manager, trainer en coach
Harry Renting is een ervaren manager en coach. Een plezierig leven vindt hij erg belangrijk. Met veel humor. Hij vindt…
View Profile