Onsite Course
16 01 2020
4
Op locatie - data op aanvraag
0 Students Enrolled
(8 Available)
Price€995
Book Now

Veranderingen in het onderwijs zijn aan de orde van de dag. Hogere eisen van studenten, docenten, en de samenleving, een steeds kortere innovatiecyclus, outsourcing, internationale ontwikkelingen en nieuwe technologieën zorgen onder andere die dynamiek. Hierdoor verschuift steeds meer werk van de lijn naar projecten. Problemen en kansen worden steeds vaker projectmatig aangepakt in plaats van in een klassiek organisatieverband. Projectmatig werken staat bij onderwijsinstellingen veelal nog in de kinderschoenen. Vaak zijn er wel opgeleide projectleiders, maar voor veel betrokkenen is projectmatig werken nieuw. Het gevaar is dat iedere keer weer, het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Goed opdrachtgeverschap in projecten is een doorslaggevende factor voor het goed opzetten en laten slagen van projecten.

Projectmatig werken is een vak apart. Het op een beheerste en voorspelbare wijze uitvoeren van projecten krijgt de afgelopen jaren daarom veel aandacht: professionalisering van vaardigheden van projectleiders, organisaties voeren methoden in (bijvoorbeeld PRINCE2™) en projectbureaus schieten uit de grond. Toch lopen projecten nog geregeld op een teleurstelling uit. Een adequate aansturing van projecten vanuit de (lijn)organisatie is een belangrijke factor voor het behalen van succes. Ook opdrachtgeverschap blijkt een vak apart.

In deze masterclass neem je de werkwijze van een succesvolle stuurgroep onder de loep zodat je deze werkwijze binnen de organisatie bij meerder projecten kunt gebruiken.

Doelgroep: (potentiële) stuurgroep leden, stuurgroep voorzitters, lijnmanagers, rectoren, raad van bestuur

Data op aanvraag.

Heb je vragen over deze masterclass? Mail of bel met Johan!

E johan@denieuwecampus.nl M 035-7370018