Onsite Course
04 03 2020 - 22 03 2018
Naarden
0 Students Enrolled
(12 Available)
Price€350
Book Now

De kracht van leiders schuilt in hun vermogen om anderen beter hun werk te laten doen. In een steeds veranderde omgeving ben jij de spil tussen de mensen met wie je werkt, hun motivatie, en de doelen van je team en de organisatie. En dat wil je graag goed doen. Leiderschap vereist mentale veerkracht, emotionele wendbaarheid en goed communiceren. Aandacht is daarvoor je belangrijkste kapitaal.

Mindfulness trainen
Mindfulness trainen helpt daarbij. Je ontwikkelt meer mentale veerkracht (minder meegesleept worden, je vitaler voelen, beter slapen, meer balans tussen privé en werk) om als manager of executive de uitdagingen beter aan te kunnen gaan. Je leert je aandacht te variëren tussen soms heel gericht en geconcentreerd en dan weer heel breed om overzicht te houden. Je leert makkelijker te schakelen tussen actie en reflectie (tijd nemen en meer overzicht houden). En je ontwikkelt sociale en emotionele intelligentie in het beter luisteren en communiceren in gesprekken en vergaderingen. En daarmee succesvoller te zijn in het werken met teams.

Leiderschap in ontwikkeling
Werken aan je leiderschap is niet een eenmalige stap, maar een ontwikkeling. Daarom kijken we in deze training ook hoe je een eigen oefenpraktijk kunt vormgeven die je sterke kanten als manager ondersteunt. Naast mindfulness gebruiken we daarvoor de nieuwste inzichten uit het onderzoek naar mindfulness, neurowetenschap, positieve psychologie, leiderschapsonderzoek en de arbeids- en organisatiepsychologie. We verkennen hoe je de valkuilen die op de loer liggen kunt vermijden. Permanente werkdruk en jezelf maar blijven geven is een veel voorkomende. Met alle negatieve lichamelijke en mentale risico’s van dien.

Resultaten
Na deze training:

  • Heb je een intensieve ervaring met mindfulness en hoe je dat kunt gebruiken in je managementrol.
  • Heb je een beeld van de basiscompetenties van mindful leiderschap.
  • Heb je inzicht in de nieuwste wetenschappelijke inzichten die mindfulness in leiderschap ondersteunen.
  • Ga je naar huis met een beeld van je eigen oefenpraktijk voor mindful leiderschap.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor mensen met leidinggevende ervaring: manager of projectleider, teamleider, consultant. En voor talenten in organisaties die opstomen naar één van deze posities.